Салат з приготовленою на грилі куркою і беконом, з червоною квасолею і кмином, поданий з коріандровим “Сальса верде” (salsa verde)
-
...найбільш здоровим сніданком є вівсянка! Так, власне традиційна вівсянка є найбільш здоровим сніданком. Якщо Ви прагнете мати струнку фігуру і довго насолоджуватися міцним здоров'ям, починайте кожен день з поживної вівсянки. Овес запобігає хворобам серця, впливає на зниження рівня холестерину і містить багато клітковини. Насправді вівсяні пластівці складаються переважно з вуглеводів, але з простих. Це означає, що коли Ви споживаєте їх, уповільнюється викид цукру у кров.
-
…селера є ідеальним овочем для тих, хто прагне схуднути? Вона містить так мало калорій, що стала синонімом схуднення. Селера багата на клітковину, а в поєднанні з великим вмістом води забезпечує ефект ситості. Проте, цей овоч має ще більше переваг - він містить багато калію, який впливає на зниження артеріального тиску. Отже, давайте заради здоров'я хрумтіти селерою цілий рік.
-
…перець чилі допомагає позбутися зайвих кілограмів? Додає вогню стравам. За його пікантний смак відповідає капсаїцин. Ця активна складова застосовується у знеболювальних мазях, оскільки призводить до блокування больових сигналів, які надходять від мозку до тіла. Окрім того, було виявлено, що капсаїцин може допомогти організму спалювати калорії, завдяки чому призводить до втрати ваги. Перець чилі також має інші переваги: покращує настрій, знижує рівень холестерину, допомагає в лікуванні інфекцій. Але слід зважати на те, що надмірне споживання гострих страв може потенційно призводити до подразнення шлунка.
-
…що американці були першими, хто змішав салат з м'ясом, грибами, рибою, м'ясом птиці, сирами та молюсками? Вічно молода американська кухня не надто зв'язана певними традиціями і тому більш відкрита для експериментів. Салати там їдять тоді, коли цього хочеться, а не згідно з суворо визначеним порядком відповідно до раніше укладеного меню.
-
…гарбуз містить лише 20 ккал в 100 грамах? Хоча сам він з животиком, але нашій фігурі не зашкодить. У 100 грамах гарбуза міститься близько 20 ккал. Гарбуз зі свята Хеллоуїн нам не страшний - оскільки він багатий на білок, вітамін А, вітамін групи B, тобто B1, B2, PP та C.
-
…менше з'їдаєш, коли їси в тиші? Науковці доводять, що ті, хто їсть в тиші (навіть при вимкненій музиці), насичуються швидше при однакових порціях і калорійності страв. Пам'ятайте про це, коли Ви починаєте їсти біля екрану комп'ютера чи телевізора. Споживання страв за таких умов призводить до того, що, як правило, хочеться їсти ще, або Ви стаєте голодними швидше.
-
…історія одного з наших улюблених овочів, салату - дууууууже довга? Ще сам пророк Магомет мав у Мецці рундук з лікарськими рослинами і приправами. Серед іншого він вирощував там салат, оскільки той відігравав велику роль у піклуванні про здоров'я. Тим часом у Франції у 795 році Карл Великий виголосив декрет, який рекомендував його підданим вирощувати 89 видів харчових та лікарських рослин і приправ. Вирощуванням салату почали займатися священнослужителі, переважно бенедиктинці. Перелом в історії салату збігається з Великою Французькою Революцією! Французькі аристократи втекли з країни та сховалися в Англії, де швидко відкрили своє нове покликання - приготування салатів.
-
…абрикоси допомагають запобігти захворюванням кровообігу та онкологічним захворюванням? Абрикоси також здатні знижувати кров'яний тиск! Енергетична цінність абрикос в 100 грамах становить 48 ккал. Ці плоди є дуже багатим джерелом бета-каротину, клітковини, фосфору, калію і вітамінів з групи B. Вони містять багато вітаміну C і кальцію.
-
…жовтий перець запобігає захворюванням очей? Перці усіх кольорів містять комплекс вітамінів групи B та багато мінеральних з'єднань: кальцію, калію, заліза, магнію, марганцю та міді. Вони також багаті на клітковину. Окрім того, жовті є джерелом лютеїну і зеаксантину, завдяки чому вони позитивно впливають на наш зір.
-
…цукіні - це суперовоч? Він легкий у приготуванні та на додаток багатий на вітаміни і численні мінерали. Цукіні містять багато клітковини і води та мало жирів, завдяки чому ми швидко наситимося, не споживаючи великої кількості калорій. Це ідеальний овоч для усіх, хто прагне цінних і низькокалорійних страв. Цукіні можна готувати на пару, запікати, готувати на грилі, додавати у тушковані страви або їсти сирими.
-
…спортивні вправи зменшують частоту серцевих скорочень? Темп серцевих скорочень у дорослої особи складає близько 70 ударів на хвилину. У частини спортсменів частота серцебиття є значно нижчою і може становити навіть менше 40 ударів. Разом із цим спортсмени мають збільшену ємність камер серця, що призводить до того, що під час одного скорочення до їх системи кровообігу потрапляє більша кількість крові.
-
…паростки рослин полегшують перетравлювання страв? Молоді паростки рослин є прекрасним джерелом вітамінів і мікроелементів та містять менше калорій, ніж саме насіння, з якого вони виросли. На додаток ферменти, які містяться у паростках, полегшують перетравлювання страв, які споживаються із додаванням паростків.
-
…авокадо позитивно впливає на серце? Оскільки воно містить багато жирів, більшість осіб безпідставно усуває його зі свого раціону. Авокадо дійсно містить більшу кількість калорій, але за це ми отримуємо якість. Авокадо містить мононенасичені жири (тобто здорові), які можуть впливати на зниження рівня "поганого" холестерину, вітаміни C і A, які також захищають серце, і калій, який регулює тиск крові.
-
...зелені овочі, особливо листяні, успішно нейтралізують вільні радикали? Коли ми інтенсивно робимо вправи і худнемо, у нашому організмі в процесах окислення утворюються вільні радикали. Тому у цьому випадку варто споживати овочі, багаті на вітаміни A, E і K (наприклад, шпинат, перець, щавель, салат, броколі, брюссельську капусту) із додаванням крапельки оливкової олії, яка містить менше за все поліненасичених жирних кислот, а також вітаміни A і E.
-
... салат є цінною складовою раціону з огляду на великий вміст йоду, який знижує рівень холестерину, захищаючи від атеросклерозу. Йод також зміцнює імунну систему і прискорює швидкість обміну речовин.
-
... щороку на світі викидається близько 1,3 мільярдів тон харчових продуктів? Про це йдеться доповіді Організації Об'єднаних Націй. Це одна третя річного світового виробництва! У країнах Європейського Союзу викидається близько 90 мільйонів тонн продуктів харчування, а у Польщі близько 9 мільйонів тонн.