Складові салатів

Давайте перевіримо, що ховається у наших сумішах...

 

Escarole

ЕСКАРОЛ

Широке зовнішнє листя має гіркуватий присмак, воно зморщене, колір змінюється, починаючи з темно-зеленого назовні до все більш світлих відтінків всередині голівки. Що світліший колір листя, то більш ніжним і менш гірким буде смак. А отже, варто використовувати усі його шари для того, щоб смак страв був різнорідний і багатий. Існує багато можливостей застосування ескаролу: від найпростішого салату із соусом вінегрет до тушкованого листя з часником і перцем або як додаток до овочевих супів. Окрім того, ескарол є джерелом багатьох вітамінів і поживних речовин. 


 

 

Frisee

САЛАТ ФРІЗЕ

Він має два кольори – світло-жовтий всередині головки і темно-зелений назовні. Він вузький, дуже нерівний, ефектний, гнучке листя має пікантний смак та виражену гіркоту, особливо в зеленій частині. Він добре компонується з гострими сирами і горіхами. Він багатий на мінеральні сполуки і вітаміни. Його можна зустріти в усіх наших салатах.

 

Radicchio

РАДІЧІО

Він утворює компактну головку з червоно-фіолетовим листям з білими прожилками. Листя містить гіркоту, яку можна видалити, промиваючи листя. Його живий колір перетворює радічіо на ефектну прикрасу будь-якої суміші салатів. Його також можна запікати, але у випадку такого приготування він втрачає свій колір. Добре поєднується з пармською шинкою і свіжим інжиром. Його можна зустріти в усіх наших салатах. 

 

Roszponka

РОШПОНКА

Салат з маленькими листочками, що має легкий горіховий смак. Він утворює розетки з листя подібно до маргаритки, але удвічі більші. У листі рошпонки містяться у великих кількостях вітаміни C, A та вітаміни групи B, а також солі кальцію і фосфору. Покращує травлення, справляє заспокійливий вплив на нервову систему. Що менші листки, то вони більш ароматні. Слід поводитися з ними делікатно, ретельно вимити, видалити коріння і зів'ялі листки. Для того щоб листки рошпонки зберігали свіжість і хрусткість, слід зберігати їх у холодильнику, у поліетиленовій упаковці. Рошпонку споживають у сирому вигляді, переважно як складову салатів. Свіже листя також додають в омлети, супи, макарони або готують з оцтом і оливковою олією.

 

Rukola

РУККОЛА

Вона не лише модна, а ще й смачна. Додайте декілька листочків у суміш салатів, і ця рослина надасть їй нового, неповторного смаку. Руккола прекрасно компонується з сирами, наприклад, типу фета, пармезан, козиний сир, горгонзола, рокпол, камемберт чи брі та із підсмаженими горіхами. 

 

Sałata lodowa

АЙС-САЛАТ

Він формує компактні, важкі, подібні до капустяних голівки. Його тендітне, жорстке і соковите листі є винятково смачним, хрумким і міцним. Цей універсальний салат є досконалою основою для грецького салату. Він представлений в салаті Fit & Easy Family (Родинний). 

 

Cykoria

ЦИКОРІЙ (ZUCKERHUT)

Цикорій прекрасно пасує для салатів, особливо у сумішах з іншим овочами. Він є багатим джерелом вітамінів і мінеральних складових. Покращує травлення та засвоєння страв. Має антибактеріальну дію. Його можна називати цикорієм листовим зеленим. Це прекрасний, хоча надалі мало відомий у Польщі овоч, ідеальний для різного роду салатів та салатних сумішей. 

 

Дивіться також: 

Виробники: Green Factory Zdunowo 48, 09-142 Załuski, Poland телефон.: 23 661 93 93, handel@greenfactory.com.pl